Een Wijnklimaatkast met één of twee zones?

Compleet afhankelijk van uw wensen kiest u een kast voor een bepaald aantal flessen, met een bepaalde afmeting en een specifiek koelsysteem. Hiernaast moet u ook kiezen of u één of twee zones wilt. Een kast met twee zones wordt het meest verkocht maar is dat wel altijd wenselijk?

Wijnklimaatkast met één temperatuurzone

Indien u een grote wijnliefhebber bent en veel dezelfde soorten wijn verzameld, zoals rode wijnen, dan kan het een overweging zijn om een wijnklimaatkast te kiezen voorzien van één temperatuurzone. Een wijnklimaatkast met één temperatuurzone heeft namelijk een grotere capaciteit dan een vergelijkbare wijnklimaatkast met twee temperatuurzones. Op deze manier kunt u meer wijnen koelen die onder dezelfde omstandigheden bewaard dienen te worden.

Wijnklimaatkast met twee zones

In veel gevallen wordt er toch gekozen voor een wijnklimaatkast voorzien van twee temperatuurzones. Met 2 zones kunt u namelijk ook uw gasten optimaal bedienen. Zoveel mensen zoveel smaken. De één wenst namelijk een heerlijke glas witte wijn, een andere geniet de voorkeur voor een glas rode wijn. Wanneer u vaak gasten ontvangt en u houdt van een feestje is een wijnklimaatkast met twee temperatuurzones uitermate geschikt. U kunt voor beide temperatuurzones de temperatuur apart instellen en op ieder moment van de dag, zowel de rode als de witte wijn, op de juiste temperatuur bewaren en koelen. Op deze manier serveert u altijd een fles wijn op de juiste temperatuur.