Koken met een Grillring BBQ 

Koken met een Grillring BBQ is hét nieuwe buiten koken. De kegelvormige vuurschaal heeft een brede, platte rand die je gebruikt als een soort tepanyaki of plancha. Vanuit het midden straalt de warmte in een vloeiend verloop uit naar de buitenzijde, waardoor de plaat meerdere kooktemperaturen heeft. De Braaipaal ziet er prachtig en stoer uit en is een bijzondere en sfeervolle manier om te koken in het bijzijn van je gasten. Of je nu eieren bakt, groenten langzaam kookt of een malse biefstuk grilt, met de Braaipaal ontdek je een compleet nieuwe wereld vol mogelijkheden voor buiten koken. 

Grilled food

Wat is een vuurschaal bbq en een vuurschaal met grillring precies

Vuurschalen met ofwel een bbq ring of  een grillring betekent dat je op een aantrekkelijke en avontuurlijke manier kunt koken, braden en bakken. Een vuurschaal is een schaal gemaakt van metaal, cortenstaal, gietijzer of plaatstaal, die op pootjes of op een standaard bevestigd is en stabiel in de tuin gezet kan worden. In of onder de schaal kan met hout, kolen of eventueel gas vuur gemaakt worden, waardoor je een mooi soort tuinvuur kunt creëren. Vuurschalen hebben een ontwikkeling doorgemaakt waarbij er een rand is toegevoegd waarop vlees gebraden en gebakken kan worden. Dit wordt wel een vuurschaal bbq, een vuurschaal met bbq ring genoemd of een vuurschaal met bbq rooster genoemd.

Zittend in je tuin of op terras, op een loungebank of tafelend met vrienden of familie, kun je genieten van de comfortabele warmte en mooie vlammen. Door gebruik te maken van een bbq rooster kun je heerlijk vlees en groenten bakken en braden op de vuurschaal.


Hiernaast bestaat nog de vuurschaal om mee te grillen, ofwel de vuurschaal met grillring. De vuurschaal met grillring is ideaal om lekker vlees of groenten op te grillen. Een grillring vuurschaal biedt veel gemak!
Ten slotte zijn er nog vuurschalen die beide geneugten combineren, beter bekend als de barbecue grillring vuurschaal of de barbecue met grillring. Op deze barbecue grillring vuurschaal kun je naar hartenlust ofwel barbecueën ofwel grillen. Of je combineert ze en grilt en barbecuet lekker door elkaar heen!

GEBRUIK VAN TEMPERATUUR ZONES

Zodra het hout van uw eerste vuur goed brandt, verspreidt u de hete massa onder de randen van de kookplaat en voegt u nieuw hout toe in het midden, met de schorskant naar boven. Afhankelijk van de weersomstandigheden en de buitentemperatuur kan de kookplaat een temperatuur bereiken van ongeveer 300°C aan de binnenrand en ongeveer 200°C aan de buitenrand.

U kunt de hete massa van de ene kant naar de andere kant schuiven om warme en koudere zones te creëren. Op deze manier kunt u een deel als warmhoudplaat gebruiken en een ander deel om verder op te koken.

Groente grill
Vuurkorf

De voordelen van een vuurschaal met grillring en vuurschaal met bbq ring op een rijtje

De aanschaf van een vuurschaal bbq of een een grillring voor bbq heeft een aantal belangrijke pluspunten. Het kopen van een grillring bied je het volgende:
 

 • Sfeer
  Het gebruik van een vuurschaal met grillring is een leuke en spannende manier van koken, bakken, braden en grillen. Niet alleen plezier en spanning, maar de grillring geeft ook veel sfeer.
 • Styling en aankleding van tuin of terras
  Met een vuurschaal met bbq ring of een vuurschaal met grill ring maak je je tuin een stuk eleganter en stijlvoller van wordt. Een grill ring voor bbq of een vuurschaal met grillring staat luxueus en stoer en is dan ook een aanwinst voor jouw tuin of terras.
 • Warmte
  De warmte die een bbq met grill ring of een grillring vuurschaal uitstraalt, is erg comfortabel. Feitelijk kun je een vuurschaal met bbq ring of een vuurschaal met grillring ook alleen als vuurkorf of tuinverwarming gebruiken, dus zonder er vlees, groenten of ander voedsel op te bereiden. Een vuurschaal met grill ring of een bbq grillring vuurschaal is dus eigenlijk multifunctioneel. Het gebruik als vuurkorf, barbecue of grill, alles behoort tot de mogelijkheden!
 • Keuzemogelijkheden
  Qua stijl en vormgeving zijn er tal van mogelijkheden. Zo kun je een strakke en moderne grillring kopen,  maar ook een authentiek en klassiek is mogelijk. Ook in grootte bestaat er keuze: kies voor een grote uitvoering vuurschaal met grill ring als je een grote familie of vriendenkring hebt. Een kleinere bbq voldoet prima voor dagelijks gebruik voor een (klein) gezin.  Opties genoeg!

  Barbecue grillring vuurschaal van Smaak van de Wereld

  Wij leveren drie modellen grillring BBQ’s met vuurschaal. Deze 100% Nederlands ontworpen en gefabriceerde modellen zijn een aanwinst voor uw tuin of terras. 

  De Braaipaal 100 en Braaipaal 85 zijn uitermate geschikt om gezellig staand samen buiten te koken of te barbecueën. De Braaipaal Shorty 85 is speciaal ontwikkeld om gezellig een hapje te bereiden terwijl u met vrienden of familie van een drankje geniet. Daarna kunt u nog uren genieten van de warmte die de braaipalen zullen geven.

  Grillring barbecues

  Eerste gebruik

  Afmetingen grillplaten