wijnklimaatkast vrijstaand in keuken inclusief wijn

Wat is de beste wijnklimaatkast voor jouw situatie?

Je wilt een wijnklimaatkast aanschaffen, maar weet nog niet welke. De keuze is ook enorm, en daarom helpen we je graag een handje! Allereerst is het belangrijk om je eigen wensen op een rij te zetten. Er zijn namelijk nogal wat verschillende wijnklimaatkasten beschikbaar. Zo zijn er allereerst veel merken die wijnklimaatkasten aanbieden, maar daar hoef je je geen zorgen over te maken. Want die keuze hebben wij al gemaakt, namelijk: Wine Klima! Daarnaast moet je gaan kiezen tussen een inbouw wijnkoelkast en een vrijstaande wijnkoelkast. In deze blog helpen we je met het zoeken naar de beste wijnklimaatkast voor jouw situatie.

 

Wine Klima wijnkasten bij Smaak van de Wereld

De Wine Klima serie is speciaal gemaakt voor Smaak van de Wereld en meteen ook het enige merk dat wij verkopen. Deze wijnklimaatkasten leveren het ideale klimaat voor jouw wijn. Wil je de wijn voor een langere tijd bewaren wordt er een andere temperatuur gebruikt dan wanneer de wijn op serveertemperatuur moet zijn. Dat is allemaal mogelijk voor de wijnklimaatkasten van Wine Klima.  Daarnaast hebben deze wijnkasten ook een luxe design. Perfect voor ieder interieur!

 

Inbouw of vrijstaande wijnklimaatkast

De volgende keuze is of u een inbouw wijnklimaatkast wilt of een vrijstaande. Een inbouw wijnklimaatkast is ideaal voor kleinere huizen. Je hoeft namelijk geen grote kast in je huis kwijt, maar bouwt de wijnklimaatkast in je keuken in. De Wine Klima Excellence S24 is de beste wijnklimaatkast voor deze situatie. Deze wijnkoelkast past precies in een standaard keukennis van 45cm.

Heb je ruimte zat in je huis en bewaar je veel wijnen? Dan is een vrijstaande wijnklimaatkast de beste keuze! Wij hebben wijnkasten in ons assortiment die tot wel 116 wijnflessen kunnen koelen, de Wine Klima D116. Zowel voor particulieren als voor in de horeca is dit een uitstekende keuze om veel wijnen in te bewaren. Door de twee zones die erin verwerkt zitten is het ook nog mogelijk om wijnen op verschillende temperaturen te bewaren.

 

Hoeveel temperatuurzones heb ik nodig?

Om de beste wijnklimaatkast uit te kiezen is het ook belangrijk om te kijken naar hoeveel verschillende wijnen je wilt gaan bewaren. Of wil je enkele wijnen voor een langere tijd bewaren en andere op serveertemperatuur bewaren? Dan is een wijnklimaatkast met twee zones de beste keuze. Hier is het namelijk mogelijk om twee verschillende temperaturen in te stellen. Er zijn veel opties beschikbaar voor wijnklimaatkasten met twee temperatuur zones. Dus om de beste wijnklimaatkast te kopen die bij jou past, moet je ook goed nagaan wat voor eisen je nog meer hebt. Een kleine wijnkoelkast met twee temperatuurzones is de Wine Klima D12. Een grote wijnkoelkast met twee zones is de Wine Klima D77, waar 77 flessen wijn in bewaart kunnen worden.

 

Het geluidsniveau van de wijnkoelkast

Waar mensen vaak niet bij stilstaan is het geluidsniveau van de wijnklimaatkast. Dit kan per wijnkast namelijk nog wel is verschillen, en dat komt door de type koeling. Wij hebben in ons assortiment twee verschillende type koelingen, namelijk: peltier koeling en compressor koeling. De peltier koeling wordt ook vaak thermo-elektrisch genoemd. Dit is het meest stille type. Dat komt doordat er ten opzichte van de compressor koeling er minder bewegende onderdelen in zitten. De compressor koeling daarentegen heeft weer een veel groter temperatuurbereik dan de peltier koeling. Dus wanneer je liever een stille wijnkoelkast wilt, kies je voor de Wine Klima D21. En wanneer je een wijnklimaatkast met een groot temperatuurbereik wilt, kies je voor de Wine Klima D29.

 

De best verkochte wijnklimaatkast

Weet je nog steeds niet welke wijnklimaatkast het beste bij jou past? Je kan altijd contact met ons opnemen voor vrijblijvend advies. Om je een handje op weg te helpen: de Wine Klima D12 is dit jaar de best verkochte wijnklimaatkast. Deze is ideaal voor wijnliefhebbers die een niet al te grote verzameling aan wijn hebben. Hier kan je tot 12 flessen wijn in bewaren en heeft twee temperatuurzones.

 

[lee_products rating_status="true" number="1" columns_number="1" is_ajax="yes"]