Wat is een vuurschaal BBQ

Een braai is een typisch Zuid-Afrikaanse sociale gelegenheid die zich afspeelt rond de gelijknamige barbecue en die van oorsprong uit de Afrikanercultuur komt . In andere woorden: Braai is de Zuid-Afrikaanse benaming voor een feestelijke barbecue. Want barbecuen is daar een sociale aangelegenheid. Eigenlijk is het barbecueën met een draai. In de eetcultuur van Zuid-Afrika is braaien heel hot. Dit eetfestijn draait om eten, drinken en vooral heel veel gezelligheid.

De Zuid-Afrikaanse braai is zó populair, dat we in Nederland en België ook vaak over een braai spreken als we gewoon op een gezellige barbecue met vrienden doelen. Na het barbecuen blijft de barbecue gewoon gezellig aan om als sfeerverhogend haardvuurtje te dienen.

En dat is nu precies waar de Braaipaal voor is bedoeld.

Allereerst is de Braaipaal een grillring barbecue waarop u de lekkerste gerechten kunt bereiden. Niet alleen vlees of vis maar ook groenten kunt u perfect klaarmaken door gebruik te maken van de verschillende temperatuurzones van de grillring. Daarnaast kunt u de lekkerste stoofpotjes of sauzen maken door eenvoudig een pan op de grillring te plaatsen. Met de juiste accessoires kunt u ook direct boven het vuur barbecuen of zelfs een spit draaien.

Na het eten zal de schaal waarin het hout gestookt is nog urenlang een aangename warmte afgeven. Gooi echter gerust nog wat hout op het vuur om de vuurschaal te laten zorgen voor een extra warme en gezellige avond.

Bij smaak van de wereld hebben we verschillende uitvoeringen van de Braaipaal grillring BBQ. Kijk hieronder voor de modellen