Wijnklimaatkast keuzehulp

Voor het bewaren van uw wijnflessen is een wijnkelder de beste oplossing. Echter is lang niet iedereen in het bezit van een geschikte kelder om in te richten als wijnkelder. Het bewaren van wijn vraagt om een donkere omgeving, een stabiele temperatuur (bij voorkeur tussen de 10 en 13°C), de juiste luchtvochtigheidsgraad, een goede en constante luchtcirculatie en een trillingsvrije omgeving. Een wijnklimaatkast, ook wel bekend als een wijnkoelkast, is dan dé oplossing om uw favoriete flessen witte en rode wijn te bewaren.

De ideale wijnopslag voor thuis

Een wijn klimaatkast is onmisbaar voor u als wijnliefhebber. Hiermee bewaart u de flessen wijn in de ideale omgeving en dat zonder veel ruimte in beslag te nemen. Het formaat van wijnklimaatkasten komt ongeveer overeen met normale koelkasten, dus is er in ieder huis wel een geschikte plek voor te vinden. En er zijn kleine wijnkoelers met plaats voor bijvoorbeeld 6 flessen tot grote wijnklimaatkasten met plaats voor maar liefst 117 flessen. Daarbij zijn de klimaatkasten in ons assortiment ook nog eens erg stijlvol, waardoor ze niet zullen misstaan in uw interieur. Wij verkopen we enkel wijnklimaatkasten van hoge kwaliteit, en importeren onze kasten direct zelf van de fabrikant die wij regelmatig bezoeken. De wijnen kunnen onder de juiste temperaturen bewaard worden en liggen tevens in een kalme en trillingsvrije omgeving met dank aan moderne technieken.

Het oog wil ook wat!

Een wijnklimaatkast is niet alleen praktisch, ze zien er ook nog eens prachtig uit. Afhankelijk van het model is een klimaatkast voor uw wijnen afgewerkt in mooi geborsteld roestvrijstaal of een tijdloze zwarte voorzijde. Met dank aan de glazen deur, voorzien van isolerend glas met UV-filter, zijn de flessen wijn zichtbaar. De rekjes waar de flessen wijn op rusten zijn uitgevoerd van hout of RVS. Tot slot maakt aanwezigheid van blauwe of witte LED binnenverlichting een wijnklimaatkast tot een echte eyecatcher, welke uitvoering u ook kiest!

Welke wijnklimaatkast kopen?

Als u een klimaatwijnkast wilt gaan kopen, heeft u de keuze uit diverse modellen. Gaat u voor een inbouw wijnklimaatkast, een wijnkoelkast met één of twee zones.Wilt u de wijn op drinktemperatuur bewaren of zoekt u een wijnbewaarkast? Een wijn klimaatkast met 2 zones is de populairste variant. Hiermee kunt u flessen rode wijn en flessen witte wijn afzonderlijk van elkaar bewaren onder ideale omstandigheden. Rode wijn vraagt immers om een andere bewaar- en serveertemperatuur dan witte wijn.

Naast het aantal flessen dat u wilt bewaren zijn de vragen welke koeling u in huis wilt halen en of u zowel wit als rood (of rosé) wilt bewaren wellicht de meest relevante. Lees daarom ook even over onze compressor of Peltier kelingen en een wijnklimaatkast met één of twee zones.

Nadat u uw keuze heeft bepaald kunt u een wijnklimaatkast uitzoeken en bestellen vanuit ons wijnklkimaatkasten overzicht.

 

Met de juiste wijnklimaatkast haalt u alle voordelen van een goede wijnkelder in huis!