Wijnklimaatkasten

Een wijnklimaatkast is zeer geschikt voor de echte wijnliefhebber. Met een wijnklimaatkast zorg je dat je wijn altijd perfect op temperatuur blijft, je wijn langere tijd kan bewaren en je de wijn ten alle tijd op serveertemperatuur kan brengen. Bekijk hieronder onze wijnbewaarkasten.

Aantal flessen

Prijs

Type Wijnklimaatkast

Aantal zones

Plaatsing

Blogs

Wijn & bewaarkasten

Keuzehulp

Helpen bij uw keuze

Wijnklimaatkast kopen? Veel keuze bij Smaak van de Wereld

Met een wijnklimaatkast van Smaak van de Wereld houdt u uw wijn altijd perfect op temperatuur. Ideaal voor de echte wijnliefhebber! Deze zijn beschikbaar voor particulieren en bedrijven, in verschillende soorten en maten.

Wijnklimaatkasten van Wine Klima

Wine Klima is het merk dat wij leveren. En dat is niet voor niets. Wine Klima is dé specialist op het gebied van wijnklimaatkasten. Voordelig in prijs, snel in levering en goed in service.

De wijnklimaatkasten ­– ook wel wijnkoelkasten genoemd – van Wine Klima bieden een reeks aan verschillende mogelijkheden. Toch heeft elke wijnklimaatkast ook een aantal basisspecificaties waarmee we onze wijnklimaatkasten leveren:

 • Temperatuurbereik van 5 tot 20 ºC. Dit geldt voor al onze kasten, ook die met twee instelzones.
 • Variabele trillingvrije compressortechnologie.
 • Low-E isolerend glas met UV filter.
 • Actieve ventilatoren voor een goede temperatuurverdeling en een juiste luchtvochtigheid.
 • Winterfunctie. De kast is voorzien van een verwarmingselement waardoor u uw wijnklimaatkast ook in koelere ruimtes kunt plaatsen.

Wijnklimaatkasten met 1 of 2 zones

Wij leveren zowel wijnklimaatkasten met 1 enkele zone als met 2 zones. Ideaal, want rode en witte wijn hebben ieder hun eigen serveertemperatuur. Met 2 zones serveert u zowel u witte als ook uw rode wijn altijd op de juiste temperatuur. Bent u vooral liefhebber van een specifieke wijn, dan is een wijnkoelkast met 1 zone perfect voor u.

De meeste van onze wijnklimaatkasten zijn uitgerust met twee temperatuurzones. Slechts de kleinere wijnklimaatkasten zijn uitgerust met één temperatuurzone. Bij iedere wijnklimaatkast wordt het temperatuurbereik van de temperatuurzones weergegeven, zodat je dus precies kunt zien op welke temperatuur je ieder compartiment in kunt stellen. Bij de meeste kasten kunnen beide zones apart van elkaar ingesteld worden tussen de 5-20 graden Celsius.

De wijnklimaatkast met twee temperatuur zones kan daardoor ook gebruikt worden om bijvoorbeeld alleen witte of alleen rode wijnen te bewaren, terwijl u wel de flexibiliteit heeft (al dan niet tijdelijk of seizoensgebonden) om de tweede zone te activeren.

Inbouw of vrijstaande wijnklimaatkast

Wij leveren zowel vrijstaande wijnklimaatkasten als inbouw wijnklimaatkasten. Belangrijk bij het maken van uw keuze is daarom de ruimte waar uw wijnklimaatkast komt te staan. Dit heeft te maken met de juiste ventilatie van uw wijnklimaatkast. Een wijnklimaatkast die u bijvoorbeeld onder uw aanrechtblad plaats of één die u tussen keukenkasten plaatst ventileren aan de voorkant.

Wijnklimaatkasten die u in een keukenkast of apparatenkast plaatst ventileren aan de achterzijde. In dat geval is het dus belangrijk dat er boven of achter de wijnklimaatkast voldoende ruimte is voor ventilatie. Let u daarom goed op bij de diverse modellen of  deze ingebouwd mogen worden en hoe de ventilatie van de kast plaats dient te vinden.

Aantal flessen in de wijnklimaatkast.

Wanneer er bij een wijnklimaatkast een aantal flessen gespecificeerd staat, dan gaan men (en wij dus ook) uit van een maatje bordeaux-fles. Ook wordt er bij het specificeren van het maximaal aantal flessen uitgegaan van optimaal neerleggen van de flessen in de wijnkast. Kunnen er 11 flessen op één plank? Dan kan je er vanuit gaan dat dit zes flessen zijn met daartussen nog vijf flessen waarbij de hals van de flessen in elkaar passen in de wijnkast. Dit is bijvoorbeeld duidelijk te zien bij de Wine Klima Excellence D167T.

Houd hier rekening mee bij het uitzoeken van de wijnklimaatkast. Soms zal je immers minder flessen kwijt kunnen doordat je een plankje moet verwijderen om de wat dikkere champagneflessen neer te kunnen leggen in de wijnkast. En een bordeaux-fles-hals leggen met een elzasserfles combineert ook niet goed waardoor je wat ruimte verliest in de wijnklimaatkast. Vaak is er de mogelijkheid flessen op de bodem van de wijnklimaatkast te stapelen. Hier kunnen dan wel standaard wat dikkere flessen neergelegd worden.

Wine Klima Excellence serie: wijnklimaatkast voor in uw keuken

Veel nieuwe keukens worden ingericht met een wijnkoelkast geschikt voor standaardafmetingen. Onze wijnklimaatkasten speciaal voor inbouw in keukens omvat de volgende modellen:

Wine Klima Home serie: vrijstaande wijnklimaatkasten

Een vrijstaande wijnklimaatkast in uw huiskamer of keuken is niet alleen goed voor uw wijn, het siert ook uw interieur. Afhankelijk van de ruimte die u beschikbaar heeft, of het aantal flessen dat u wilt bewaren, biedt Smaak van de Wereld een ruime keuze in vrijstaande wijnkoelkasten. Allemaal voorzien van de eerdergenoemde basisspecificaties.

 • Wine Klima D40T: 82cm hoog voor 39 flessen. Met 2 zones en 39 flessen een mooie wijnkoelkast voor de beginnende wijnliefhebber.
 • Wine Klima D77T: 128cm hoog, 2 zones. Meer capaciteit in en mooie hogere wijnklimaatkast
 • Wine Klima D104T: 128cm hoog en geschikt voor 104 flessen. Luxe lades op telescooprails
 • Wine Klima D167T: 127cm hoog en geschikt voor 165 flessen. Ook lades op telescooprails en een standaard displaylade.

Wine Klima Professional serie: wijnklimaatkasten voor de Horeca

Een wijnkoelkast in uw restaurant of bar is niet alleen essentieel voor de juiste serveertemperatuur van uw wijnen, maar is ook een mooie eyecatcher. Onze wijnklimaatkasten zijn speciaal ontworpen voor de horeca: praktisch, duurzaam en gebruiksvriendelijk. In te stellen op zowel bewaartemperatuur als op serveertemperatuur.

Speciaal voor de horeca biedt Smaak van de Wereld twee interessante modellen:

 • Wine Klima D104T: geschikt voor 104 flessen en 128cm hoog. Lades op telescooprails, dus de flessen altijd binnen handbereik.
 • Wine Klima D167T: geschikt voor maar liefst 165 flessen en 172cm hoog. Lades op telescooprails met standaard displaylade bijgeleverd. Een juweel in uw zaak.

De beste wijnklimaatkast van Smaak van de Wereld. Wij helpen u graag!

Wat is voor u de beste wijnklimaatkast? De juiste keuze is per situatie verschillend. Hoeveel flessen wilt u bewaren in uw wijnklimaatkast? Welke type wijnen? Hoeveel ruimte heeft u voor de kast? Allemaal afwegingen die leiden tot uw perfecte wijnklimaatkast. Uiteraard kunnen wij u daarbij helpen. Graag zelfs. Want over onze wijnklimaatkasten valt veel te vertellen. Dus heeft u toch nog vragen? Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact met ons op. Dan helpen wij u met een passend advies.