Wijnklimaatkast 1-zone

Slider

Eén zone wijnklimaatkasten

Wat voor soort wijnklimaatkast voor u de beste optie is, hangt af van hoe u deze wilt gebruiken.

Een wijnklimaatkast met één zone kunt u gebruiken om al uw wijn op dezelfde temperatuur te bewaren. Wellicht wilt u wijnen langer bewaren en de kast als wijnbewaarkast een plaatsje geven, of wilt u alleen uw witte of rode wijn in deze wijnklimaatkast bewaren? Het kan allemaal.

Of onze wijnkasten nu als wijnklimaatkast of als wijnbewaarkast gebruikt worden: ze zijn beschikbaar in verschillende maten en designs. Uw wijn laten rijpen of slechts één soort wijn bewaren op serveertemperatuur? Het kan allemaal! Kies het model dat het best bij u past. Smaak van de Wereld voorziet u graag van advies en helpt u de wijnklimaatkast te kiezen die het best aansluit bij uw wensen.

Voor het gelijktijdig bewaren van witte en rode wijn op drinktemperatuur hebt u een 2 zone wijnklimaatkast nodig, aangezien de ideale temperatuur voor rode en witte wijn natuurlijk verschilt.

Kies hieronder direct uw vrijstaande wijnklimaatkast of inbouw wijnklimaatkast. Wilt u eerst meer informatie, bijvoorbeeld over het verschil tussen wijnklimaatkasten met Peltierkoeling en met compressorkoeling, bekijk dan onze belangrijke informatie over wijnklimaatkasten met één zone. Wilt u de kasten snel vergelijken? Bekijk dan de samenvatting van deze reeks 1 zone wijnklimaatkasten,

[lee_products type="recent_product" style="list-special" number="12" columns_number="4" cat="408" is_ajax="yes"]

.

Algemene eigenschappen

Afbeelding van een wijnklimaatkast met 1 zone en daarbij alle algemene eigenschappen beschreven

Overwegingen voor uw keuze

Plaatsing

Met uitzondering van de Wine Klima Excellence S24 moeten alle kasten op deze pagina vrijstaand geplaatst worden. De Wine Klima S6 ventileert via de achterzijde en dient derhalve vrij van een muur geplaatst te worden (enkele centimeters vrijhouden). De Wine Klima S58 geeft zijn warmte af  via de metalen behuizing en mag wél met de achterkant tegen een muur aangezet worden. Bij alle vrijstaande modellen geld dat de warme lucht goed afgevoerd moet kunnen worden.

Wijnkoelkast, wijnbewaarkast of toch wijnklimaatkast?

Een wijnbewaarkast is een kast waarin u uw waardevolle wijnen voor langere tijd kan bewaren en laten rijpen. Typisch wordt de temperatuur op ongeveer 10-12 graden ingesteld en stabiel gehouden. Temperatuurschommelingen zijn uit den boze!

Een wijnklimaatkast wordt meer geassocieerd met een wijnkast waarin u uw wijnvoorraad kunt bewaren voor het dagelijkse gebruik en uw wijn op serveertemperatuur bewaard wordt.

Wat de ideale kast voor u is, is daarom afhankelijk van het doel waarvoor u de wijnklimaatkast wilt gebruiken. Let u er bij uw keuze vooral op dat u voor een wijnklimaatkast kiest waarmee u de temperatuur van uw wijn mooi stabiel houdt en waarin u de juiste hoeveelheid flessen kunt bewaren. Of u de kast vervolgens de naam “wijnbewaarkast” of “wijnklimaatkast” geeft, mag u zelf bepalen.

Bent u op zoek naar meer achtergrondinformatie of vindt u het lastig de juiste wijnklimaatkast te kiezen? Bekijk dan onze uitgebreide informatie op de keuzehulppagina voor wijnklimaatkasten.

Modeloverzicht vrijstaande wijnklimaatkasten

Indien de tabel niet past, kunt u deze ook verticaal scrollen!

ModelS6S58Excellence S24
ALGEMEEN
Max. Bordeauxflessen / 0,75l65824
Kleur behuizingzwartzwartzwart
KoeltechniekThermo-electrischCompressorCompressor
Aantal lagen3584
Materiaal wijnkaststaalstaalstaal
Materiaal deurIsolatieglas met zwartZwartglazen deur met isolatieglasZwartglazen of RVS-deur met isolatieglas
Materiaal wijnrekkenRVS draadhouthout
VERLICHTING
Type verlichtingLEDLEDLED
Met binnenverlichtingjajaja
Temperatuurbedieningtiptoets met
LCD weergave
tiptoets met
LCD weergave
tiptoets met
LCD weergave
Temperatuurweergaveop deurop deurbinnen
TEMPERATUUR
Aantal zones112
Temperatuurbereik per zone8-18 °C5-18°C (58 flessen)
5-20°C (24 flessen)
AFMETINGEN EN GEWICHT
Hoogte40.5cm127.5cm45.0cm
Diepte50.0cm58.0cm55.5cm
Breedte26.5cm37.5cm59.5cm
Gewicht8.9kg46.0g24.5g
ENERGIE EN GELUID
EnergieklasseABA+
Geluidsniveau<30dB<39dB<40dB
DEUR EN GLAS
UV beschermingjajaja
Inclusief slotneeJanee
Inclusief alarmneeneenee
Transparante deurjajaja
Draairichting deurrechtsrechtsrechts
Draairichting verwisselbaarneeneeja