Wijnklimaatkast 2 zones

Bij Smaak van de Wereld bieden wij veel verschillende soorten en maten  wijnklimaatkasten met 2 zones aan. Kies hieronder direct uw 2-zone wijnklimaatkast.

Keuzehulp

Helpen bij uw keuze

Blogs

Wijn & bewaarkasten

Waarom een wijnklimaatkast 2 zones kopen?

Een wijnklimaatkast met 2 zones kan je gebruiken om meerdere soorten wijn te bewaren. Wil je rode en witte wijn direct op serveertemperatuur bewaren, of wil je wijnen langer bewaren en een deel van de kast als wijnbewaarkast gebruiken? Dit is goed mogelijk met een wijnkoelkast met 2 zones.

Al onze wijnklimaatkasten met 2 zones vindt je op deze pagina. Deze kasten zijn allemaal voorzien van twee apart instelbare temperatuurzones. Ze zijn daardoor geschikt om zowel rode als witte wijn een mooi en geschikt plaatsje te geven. Afhankelijk van je wensen kan je kiezen voor een inbouw wijnkoelkast of voor een vrijstaande wijnklimaatkast. Wij bieden wijnklimaatkasten met 2 zones in zowel inbouw- als vrijstaande variant aan.

Wijnklimaatkast inbouw 2 zones

Een inbouw wijnklimaatkast 2 zones heeft een groot voordeel ten opzichte van een vrijstaande wijnklimaatkast 2 zones namelijk ruimtebesparing. Een wijnklimaatkast inbouw kan eenvoudig in een keuken geïntegreerd worden, zonder dat deze extra plek inneemt.

Wijnklimaatkast vrijstaand 2 zones

Met een wijnklimaatkast vrijstaand 2 zones kan je veel verschillende kanten op. Waar je met een inbouw wijnklimaatkast 2 zones gebonden bent aan een bepaalde ruimte in een keukenblok, is een vrijstaande wijnklimaatkast verkrijgbaar in veel verschillende maten.

Hoe gebruik je een wijnklimaatkast met 2 zones?

Drink jij alleen rode wijn of geniet je vooral van een glas witte wijn? Ook dat speelt een rol bij je keuze. Zoals je waarschijnlijk wel weet, worden rode en witte wijn bij een andere temperatuur geserveerd. Wijnklimaatkasten zijn verkrijgbaar met één of meerdere temperatuurzones. Als een wijnkoelkast één temperatuurzone heeft, moet je dus een keuze maken tussen het opbergen van rode of witte wijn. Als de klimaatkast twee of meer zones heeft, kun je verschillende soorten wijn op een andere temperatuur bewaren.

Temperatuurinstelling van een wijnklimaatkast 2 zones

De 2 zones van de wijnklimaatkasten op deze pagina kunnen allemaal onafhankelijk van elkaar ingesteld worden tussen de 5-18/20 graden Celsius (kijk even bij de modellen voor de specificatie per kast).

Meer achtergrondinformatie? Wij helpen je graag verder op ons keuzehulppagina met informatie over verschillende soorten wijnklimaatkasten. Hier vind je meer informatie over de wijnkoelkast met 2 zones en met 1 zone.