Wijnklimaatkast 33 tot 60 flessen

Slider

Wijnklimaatkasten 33 tot 60 flessen

Op deze pagina vindt u het gehele assortiment wijnkoelkasten van 33 tot 60 flessen van Smaak van de Wereld. In tegenstelling tot de wat kleinere wijnklimaatkasten tot 32 flessen bestaat het koelsysteem hier uit een hoogwaardige en energiezuinige compressor. Deze zorgt voor een perfecte temperatuur- en vochtbeheersing in de wijnklimaatkast. Daarnaast beschikken deze kasten over moderne anti-trillingstechnieken, zodat u uw wijn trillingsvrij bewaart. Voor een uitgebreidere uitleg over deze manier van koeling kijkt u op onze pagina voor hulp bij uw keuze van een wijnklimaatkast.

Speciaal aan deze wijnklimaatkasten is dat de meeste van deze wijnklimaatkasten ook uitgerust zijn met een winterfunctie. De wijnklimaatkast kan dus ook verwarmen indien de omgevingstemperatuur lager is dan de ingestelde temperatuur. Hierdoor zal uw wijn ook bij lagere omgevingstemperaturen(tot 0°C) op de juiste temperatuur bewaard blijven en zijn de Wine Klima wijnklimaatkasten ook ideaal om als wijnbewaarkast te gebruiken.

Kies hieronder direct uw vrijstaande wijnklimaatkast of kijk eerst bij deze uitleg over diverse typen wijnklimaatkasten. Wilt u de kasten snel vergelijken? Bekijk dan de samenvatting van deze reeks wijnklimaatkasten,

Denkt u niet al uw wijn kwijt te kunnen in een wijnklimaatkast voor maximaal 60 flessen, overweeg dan een grotere wijnklimaatkast voor meer dan 60 flessen.

[lee_products type="recent_product" style="list-special" number="12" columns_number="4" cat="1933" is_ajax="yes"]

.

Overwegingen voor uw keuze

Bij grotere wijnklimaatkasten is Peltierkoeling (ook wel thermo-elektrische koeling) qua vermogen niet toereikend en daardoor onvoldoende energiezuinig. Daarom werken onze grotere modellen wijnklimaatkasten met een compressor: deze kasten zijn voorzien van een speciale ontworpen hoogwaardige koelcompressor.

Hierbij wordt gebruikgemaakt van het natuurkundige principe dat voor het verdampen van een vloeistof warmte nodig is en dat voor het condenseren van een gas tot een vloeistof warmte moet worden afgevoerd.

De koeling ontstaat door het verdampen van een vloeibaar koudemiddel in een koeler (een warmtewisselaar). De voor het verdampen benodigde warmte wordt daarbij onttrokken aan te koelen lucht of water, die op zijn beurt dus in temperatuur daalt. Het verdampte koudemiddel wordt daarna uit de koeler bij een lage verdampingsdruk afgezogen en door een (koel)compressor verpompt naar een hogere druk (de condensatiedruk). Bij die hoge condensatiedruk wordt de bij het koelproces onttrokken warmte via de condensor (water- of luchtgekoeld) afgevoerd, totdat het gas tot een vloeistof condenseert met dezelfde druk als de condensatiedruk. Deze vloeistof wordt via een smoorklep (expansieventiel) weer ingespoten in de koeler. De vloeistof expandeert tijdens het inspuiten (expanderen) tot de lagere verdampingsdruk (vandaar de naam directe-expansiekoeling) waarna het verdampen (dus koelen) opnieuw begint.

Een vervuild luchtfilter in de te koelen luchtstroom betekent minder lucht. Minder lucht resulteert in een slechtere warmteoverdracht en een lagere verdampingsdruk en daarmee een hoger energiegebruik. Regelmatige controle en zo nodig vervangen van het luchtfilter en reinigen van het condensoroppervlak is een must voor een laag energiegebruik.

Voordelen van een onze wijnklimaatkasten met compressor:

  • bevat een geringe hoeveelheid milieuvriendelijk koudemiddel R600a;
  • door het speciale anti-trilsysteem blijft uw wijn vrij van trillingen, wat zeer belangrijk is voor de kwaliteit van uw wijn;
  • fluisterstil;
  • energiezuinig;
  • langere levensduur.

Modeloverzicht wijnklimaatkasten 33 tot 60 flessen

Indien de tabel niet past, kunt u deze ook verticaal scrollen!

ModelExcellence D40Excellence D46-1DExcellence D46-2DD53S58
ALGEMEEN
PlaatsingVrijstaandInbouwInbouwVrijstaandVrijstaand
Max. Bordeauxflessen / 0,75l4239405358
Kleur behuizingzwartzwartzwartzwartzwart
KoeltechniekCompressorCompressorCompressorCompressorCompressor
Aantal lagen5 (2 rood, 3 wit)5 (2 rood, 3 wit)12 (6 rood, 6 wit)11 (4 wit, 7 rood)58
Materiaal wijnkaststaalstaalstaalstaalstaal
Materiaal deurZwartglazen of RVS-deur met isolatieglasZwartglazen of RVS-deur met isolatieglasZwartglazen of RVS-deur met isolatieglasZwartglazen deur met isolatieglasZwartglazen deur met isolatieglas
Materiaal wijnrekkenhouthouthouthouthout
VERLICHTING
Type verlichtingLEDLEDLEDLEDLED
Met binnenverlichtingjajajajaja
Temperatuurbedieningtiptoets met
LCD weergave
tiptoets met
LCD weergave
tiptoets met
LCD weergave
tiptoets met
LCD weergave
tiptoets met
LCD weergave
Temperatuurweergavebinnenbinnenbinnenop deurop deur
TEMPERATUUR
Aantal zones22221
Temperatuurbereik per zone12-20°C (14 flessen)
5-12°C (28 flessen)
5-12°C (25 flessen)
12-20°C (14 flessen)
5-20°C (20 flessen)
5-20°C (20 flessen)
10-18°C (33 flessen)
5-10°C (15 flessen)
5-18°C (58 flessen)
AFMETINGEN EN GEWICHT
Hoogte82.0cm82.0cm82.0cm127.5cm127.5cm
Diepte68.0cm57.0cm57.0cm58.0cm58.0cm
Breedte48.5cm59.5cm59.5cm37.5cm37.5cm
Gewicht39.0g44.0kg44.0kg46.5g46.0g
ENERGIE EN GELUID
EnergieklasseABCBB
Geluidsniveau<42dB<46dB<42dB<39dB<39dB
DEUR EN GLAS
UV beschermingjajajajaja
Inclusief slotneeneeneeJaJa
Inclusief alarmneeneeneeneenee
Transparante deurjajajajaja
Draairichting deurrechtsrechtsrechts, linksrechtsrechts
Draairichting verwisselbaarjajan.v.t.neenee