Wijnklimaatkast Compressor

Slider

Compressor wijnklimaatkasten

Wijnklimaatkasten zijn met twee verschillende manieren van koeling te verkrijgen: er zijn wijnklimaatkasten met een Peltierkoeling en kasten die werken met een compressorkoeling.

Op deze pagina vindt u het assortiment wijnklimaatkasten met een compressorkoeling van Smaak van de Wereld. Dit type koeling is efficiënter voor wijnklimaatkasten vanaf ongeveer 40 flessen of wordt gebruikt bij onze inbouw wijnkoelkasten. Door het ontwerp van de wijnklimaatkasten en de ventilatoren zorgen deze wijnklimaatkasten ook voor de juiste luchtvochtigheid. Uw wijnen worden dus op de juiste temperatuur, trillingsvrij en met de juiste vochtigheid bewaard. De meeste van onze compressor wijnklimaatkasten bevatten ook een verwarmingselement, waardoor u uw wijnklimaatkast ook in een koudere ruimte kunt neerzetten. Bij een omgevingstemperatuur lager dan de ingestelde temperatuur zal het verwarmingselement uw wijnen toch perfect op temperatuur houden.

De vrijstaande wijnklimaatkasten zullen zeer mooi staan in uw woonkamer of keuken. De inbouwmodellen die wij voeren, zijn gebaseerd op de standaard maten voor onderbouw (60 cm breed, net als uw vaatwasser) of 45 cm nis (net als uw magnetron of oven).

Kies hieronder direct uw wijnklimaatkast of kijk eerst bij deze belangrijke informatie over compressor wijnklimaatkasten. Wilt u de kasten snel vergelijken? Bekijk dan de samenvatting van deze reeks compressor wijnklimaatkasten,

Hebt u hulp nodig bij het kiezen van uw wijnklimaatkast? Wij staan u graag te woord, of u kunt meer informatie vinden via onze keuzehulppagina voor wijnklimaatkasten.

[lee_products type="recent_product" style="list-special" number="12" columns_number="4" cat="407" is_ajax="yes"]

.

Overwegingen voor uw keuze

Bij grotere wijnklimaatkasten is Peltierkoeling (ook wel thermo-elektrische koeling) qua vermogen niet toereikend en daardoor onvoldoende energiezuinig. Daarom werken onze grotere modellen wijnklimaatkasten met een compressor: deze kasten zijn voorzien van een speciale ontworpen hoogwaardige koelcompressor.

Hierbij wordt gebruikgemaakt van het natuurkundige principe dat voor het verdampen van een vloeistof warmte nodig is en dat voor het condenseren van een gas tot een vloeistof warmte moet worden afgevoerd.

De koeling ontstaat door het verdampen van een vloeibaar koudemiddel in een koeler (een warmtewisselaar). De voor het verdampen benodigde warmte wordt daarbij onttrokken aan te koelen lucht of water, die op zijn beurt dus in temperatuur daalt. Het verdampte koudemiddel wordt daarna uit de koeler bij een lage verdampingsdruk afgezogen en door een (koel)compressor verpompt naar een hogere druk (de condensatiedruk). Bij die hoge condensatiedruk wordt de bij het koelproces onttrokken warmte via de condensor (water- of luchtgekoeld) afgevoerd, totdat het gas tot een vloeistof condenseert met dezelfde druk als de condensatiedruk. Deze vloeistof wordt via een smoorklep (expansieventiel) weer ingespoten in de koeler. De vloeistof expandeert tijdens het inspuiten (expanderen) tot de lagere verdampingsdruk (vandaar de naam directe-expansiekoeling) waarna het verdampen (dus koelen) opnieuw begint.

Een vervuild luchtfilter in de te koelen luchtstroom betekent minder lucht. Minder lucht resulteert in een slechtere warmteoverdracht en een lagere verdampingsdruk en daarmee een hoger energiegebruik. Regelmatige controle en zo nodig vervangen van het luchtfilter en reinigen van het condensoroppervlak is een must voor een laag energiegebruik.

Voordelen van een onze wijnklimaatkasten met compressor:

  • bevat een geringe hoeveelheid milieuvriendelijk koudemiddel R600a;
  • door het speciale anti-trilsysteem blijft uw wijn vrij van trillingen, wat zeer belangrijk is voor de kwaliteit van uw wijn;
  • fluisterstil;
  • energiezuinig;
  • langere levensduur.

Modeloverzicht Compressor wijnklimaatkasten

Indien de tabel niet past, kunt u deze ook verticaal scrollen!

ModelExcellence D40D53S58Excellence D77D116
ALGEMEEN
Max. Bordeauxflessen / 0,75l42535877116
Kleur behuizingzwartzwartzwartzwartzwart
KoeltechniekCompressorCompressorCompressorCompressorCompressor
Aantal lagen5 (2 rood, 3 wit)11 (4 wit, 7 rood)5810 (5 rood, 5 wit)11 (6 rood, 5 wit)
Materiaal wijnkaststaalstaalstaalstaalstaal
Materiaal deurZwartglazen of RVS-deur met isolatieglasZwartglazen deur met isolatieglasZwartglazen deur met isolatieglasZwartglazen of RVS-deur met isolatieglasIsolatieglas met RVS frame
Materiaal wijnrekkenhouthouthouthouthout
VERLICHTING
Type verlichtingLEDLEDLEDLEDLED
Met binnenverlichtingjajajajaja
Temperatuurbedieningtiptoets met
LCD weergave
tiptoets met
LCD weergave
tiptoets met
LCD weergave
tiptoets met
LCD weergave
tiptoets met
LCD weergave
Temperatuurweergavebinnenop deurop deurbinnenbinnen
TEMPERATUUR
Aantal zones22122
Temperatuurbereik per zone12-20°C (14 flessen)
5-12°C (28 flessen)
10-18°C (33 flessen)
5-10°C (15 flessen)
5-18°C (58 flessen)
12-20°C (14 flessen)
5-12°C (28 flessen)
10-18°C (61f lessen)
5-10°C (55 flessen)
AFMETINGEN EN GEWICHT
Hoogte82.0cm127.5cm127.5cm82.0cm140.0cm
Diepte68.0cm58.0cm58.0cm68.0cm68.0cm
Breedte48.5cm37.5cm37.5cm48.5cm59.5cm
Gewicht39.0g46.5g46.0g47.0g92.0g
ENERGIE EN GELUID
EnergieklasseABBAB
Geluidsniveau<42dB<39dB<39dB<42dB<45dB
DEUR EN GLAS
UV beschermingjajajajaja
Inclusief slotneeJaJaneeJa
Inclusief alarmneeneeneeneenee
Transparante deurjajajajaja
Draairichting deurrechtsrechtsrechtsrechtsrechts
Draairichting verwisselbaarjaneeneejaja