Kleine(re) wijnklimaatkasten

Dit zijn onze kleinere wijnklimaatkasten tot maximaal 50 flessen. U vindt hier zowel vrijstaande wijnklimaten als ook inbouw wijnklimaatkasten voor uw keuken

Keuzehulp

Helpen bij uw keuze

Blogs

Wijn & bewaarkasten

toon de blokken hulp

Prijs

Product keukenmaat

Diepte

Breedte

Hoogte

Plaatsing

Aantal flessen

Draairichting deur

Energielabel

Geluidsniveau

Type koeling

Opties -

Aantal zones

Verwarming

Voordelen van een kleine wijnkoelkast

Door een kleine wijnkoelkast aan te schaffen doet u uzelf en uw wijnen een groot plezier. Uw wijnen blijven namelijk op de door u ingestelde temperatuur en hierdoor is uw wijn altijd perfect van smaak en temperatuur. Door uw wijnen een tochtvrije bewaarplaats te geven, is de luchtcirculatie optimaal te reguleren. Bovendien heerst er in een kleine wijnkoelkast altijd een luchtvochtigheid van minimaal 65%. Zodoende bewaart u uw wijnen in hét perfecte klimaat.

Doordat de wijnkast klein is, kunt u haar in iedere ruimte een plekje geven. De kleinste modellen zouden zelfs niet misstaan op een tafel of aanrecht.

Uw kleine wijnkoelkast inbouwen

Wijnklimaatkasten kunt in principe op twee manieren implementeren, namelijk vrijstaand of ingebouwd. Naast de beschikbare ruimte op de door u gewenste wijnkastlocatie is het koelingssysteem ook een belangrijke factor in het vrij laten staan of inbouwen van uw wijnklimaatkast. Onze kleine wijnklimaatkasten zijn vrijstaand en dit is niet geheel zonder reden. Een kleine wijnkoelkast is namelijk voorzien van een warmtepomp. Als u de wijnkast dan inbouwt, kan zij geen verse lucht aantrekken of warme lucht kwijtraken. Daarom doet u er goed aan om uw, door middel van een warmtepomp gekoelde, kleine wijnkast vrij neer te zetten.

Kleine wijnkoelkast met 1 of 2 zones

Zoals u ongetwijfeld zult weten, ligt de serveertemperatuur van een witte wijn lager dan die van een rode wijn. Indien u beide soort wijnen in huis heeft, kunt u deze allebei op de gewenste temperatuur bewaren door gebruik te maken van een kleine wijnkoelkast met 2 zones.

In onze kleine wijnkoelkasten met meerdere zones kunt u de temperatuur namelijk per zone laten verschillen. Zodoende kunt u zowel uw rode als witte wijn bewaren op de door u gewenste temperatuur.

Een kleine wijnkoelkast kopen?

Mocht uw interesse voor een kleine wijnkast gewekt zijn, dan bent u voor de aanschaf van dit product bij ons aan het goede adres. Voor al uw wijnwensen bieden wij de juiste wijnklimaatkast. En indien u vragen heeft over welke wijnklimaatkast het best bij uw wensen aansluit, adviseren wij u graag!