Wijnklimaatkast tot 32 flessen

Slider

Wijnklimaatkasten tot 32 flessen

Op deze pagina vindt u onze wijnkoelkasten tot 32 flessen in een mix van inbouw en vrijstaande modellen.

De serie Wine Klima op deze pagina zijn allemaal vrijstaande wijnkoelkasten. Ze gebruiken geen koelvloeistof, maar zijn gebaseerd op koeling van het type Peltier, ook wel thermo-elektrische koeling genoemd. Dit type koeling is gebaseerd op het principe van een elektrische warmtepomp. Dit is een efficiënte koeltechniek voor kleine en vrijstaande wijnkoelkasten. Bijkomend voordeel is dat de koelelementen nauwelijks ruimte innemen. Zo blijven deze wijnkoelkastjes lekker compact.

Voor deze wijnkoelkasten is al snel een plekje beschikbaar! De kleinste modellen zijn zo compact dat ze niet misstaan op een tafel of op uw aanrecht. Maar ook een kleine ruimte naast uw kast of onder uw tafel is al snel voldoende. Alle kleine wijnkoelers werken d.m.v. thermo-elektrische koeling.

De serie Wine Klima Excellence op deze pagina zijn allemaal Compressor wijnkoelkasten. Dit type koeling is robuuster en deze kasten zijn dan ook gebruik voor inbouw in uw keuken. Let op model D29: deze is ook zeer mooi en compact vrijstaand te gebruiken!.

Kies hieronder direct uw vrijstaande wijnklimaatkast of kijk eerst bij deze belangrijke informatie over Peltier wijnklimaatkasten. Wilt u de kasten snel vergelijken? Bekijk dan de samenvatting van deze reeks wijnklimaatkasten,

Wilt u meer kasten bekijken die u kunt inbouwen of grotere kasten bekijken die compressorkoeling gebruiken? Kijk dan eens bij onze inbouw wijnklimaatkasten en wijnklimaatkasten met compressorkoeling.

[lee_products type="recent_product" style="list-special" number="12" columns_number="4" cat="1932" is_ajax="yes"]

.

Overwegingen voor uw keuze

Een wijnkast (of wijnkoelkast of wijnklimaatkast) gebaseerd op Peltierkoeling voldoet aan alle eisen om uw wijn op de juiste temperatuur te houden. Afhankelijk van de specificatie de wijnklimaatkast kan de temperatuur flexibel ingesteld worden en de elektronica in de wijnkast zal de temperatuur automatisch regelen.

Toch zijn er qua onderhoud en werking een paar specifieke zaken die u moet weten. We zetten deze hier voor op een rijtje.

Peltierkoeling

Peltierkoeling, dat ook wel bekend staat als thermo-elektrisch koelen, werkt met een Peltier element. Voor een wat technischere uitleg verwijzen wij u naar onze keuzehulppagina over wijnklimaatkasten.

Het belangrijkste is dat dit systeem vooral gebruikt kan worden bij de kleinere klimaatkasten. Het koelsysteem is relatief voordelig om toe te passen waardoor deze kasten veelal relatief goedkoop zijn. Als keerzijde gaat dit element wel minder zuinig met energie om. Ook is de koelcapaciteit van deze kasten beperkt. Ervaring leert dat deze klimaatkasten zo'n 15 graden Celsius onder de omgevingstemperatuur kunnen koelen. Dit is ruim voldoende voor normaal gebruik maar in een hete zomer wanneer het in uw woonkamer misschien 30 graden is, zal de witte wijn dan toch even in de koelkast moeten...

Onderhoud en levensduur van uw wijnklimaatkast

Een wijnklimaatkast met Peltierelement koelt met elektronica. De levensduur van een duurdere compressorkoeling is langer. Het is dus een prijs/levensuur afweging die gemaakt moet worden. Toch zijn er een aantal simpele dingen die u kunt doen om de levensuur van uw wijnklimaatkast met Peltier-element te verlengen:

  • Maak de roosters aan de achterzijde regelmatig schoon. Wanneer er zich stof ophoopt en de luchtcirculatie niet optimaal is zal zal uw wijnkoelkast harder moeten werken. Dit is niet alleen nadelig voor het energieverbruik maar zeer zeker ook voor de levensuur van het koelelement.
  • Plaats de wijnkoelkast niet direct naast een verwarming, niet in direct zonlicht of op een vloerverwarming. Deze factoren beïnvloeden ook hoe hard het element moet worden en daarmee de levensduur.

Een wijnkoeler met Peltierkoeling is vrijstaand

Een Peltier gekoelde wijnklimaatkast wordt gebruikt om los van meubels te staan. De modellen ventileren aan de achterzijde. Houd bij plaatsing van een Peltier gekoelde wijnklimaatkast altijd rekening met hoé het apparaat zijn warme lucht kwijtraakt en verse lucht kan aantrekken.  Onvoldoende ventilatie is niet goed voor de wijnklimaatkast en zeker ook niet goed voor uw wijn, die zal namelijk snel bederven.

Transport van uw wijnklimaatkast

Een wijnklimaatkast met Peltierkoeling heeft geen vloeistof en geen compressor. Hij mag tijdens vervoer dan ook gekanteld, op de zijkant etc. gelegd worden. Maar let op! Als een wijnklimaatkast wordt getransporteerd tijdens kou en/of vochtige weersomstandigheden, is het altijd raadzaam de wijnklimaatkast eerst een tijd te laten acclimatiseren aan de nieuwe omgeving waarin hij staat. Door temperatuurverschillen bestaat er namelijk de kans dat er zich wat condens vormt op de elektronica in de kast. Dit zal vanzelf weer verdampen en kan geen kwaad maar laat daarom de wijnkast eerst even staan.

Samenvatting eigenschappen wijnklimaatkast met Peltierkoeling

+ Voordelig om toe te passen
+ Stil en trillingvrij
+ Bevat geen vloeistoffen
+ Direct te gebruiken na transport

- Verbruikt iets meer energie
- Koelt max. 14 graden t.o.v. de omgevingstemperatuur
- Niet geschikt voor inbouw
- Niet in direct zonlicht en/of op vloerverwarming zetten

Modeloverzicht wijnklimaatkasten tot 32 flessen

Indien de tabel niet past, kunt u deze ook verticaal scrollen!

ModelS6D12D21D32
ALGEMEEN
PlaatsingVrijstaandVrijstaandVrijstaandVrijstaand
Max. Bordeauxflessen / 0,75l6122132
Kleur behuizingzwartzwartzwartzwart
KoeltechniekThermo-electrischThermo-electrischThermo-electrischThermo-electrisch
Aantal lagen34 (2 per zone)7 (2 wit, 5 rood)16 (8 per zone)
Materiaal wijnkaststaalstaalstaalstaal
Materiaal deurIsolatieglas met zwartIsolatieglas met RVS frameIsolatieglas met RVS frameIsolatieglas met RVS frame
Materiaal wijnrekkenRVS draadhouthouthout
VERLICHTING
Type verlichtingLEDLEDLEDLED
Met binnenverlichtingjajajaja
Temperatuurbedieningtiptoets met
LCD weergave
tiptoets met
LCD weergave
tiptoets met
LCD weergave
tiptoets met
LCD weergave
Temperatuurweergaveop deurbinnenbinnenbinnen
TEMPERATUUR
Aantal zones1222
Temperatuurbereik per zone8-18 °C8-18°C
8-18°C
8-18°C (6 flessen)
10-18°C (15 flessen)
8-18°C (16 flessen)
8-18°C (16 flessen)
AFMETINGEN EN GEWICHT
Hoogte40.5cm54.0cm82.0cm82.0cm
Diepte50.0cm51.0cm51.0cm51.0cm
Breedte26.5cm34.0cm34.0cm52.0cm
Gewicht8.9kg14.8kg21kg31.5kg
ENERGIE EN GELUID
EnergieklasseAABD
Geluidsniveau<30dB<47dB<47dB<47dB
DEUR EN GLAS
UV beschermingjajajaja
Inclusief slotneeneeneenee
Inclusief alarmneeneeneenee
Transparante deurjajajaja
Draairichting deurrechtsrechtsrechtslinks en rechts
Draairichting verwisselbaarneejajan.v.t.