Wine Klima D21 Touch

Wijnkoelkast of bewaarkast?

Wijnklimaatkast, wijnkoelkast of wijnbewaarkast: wat is het verschil?

Deze benamingen worden vaak door elkaar gebruikt. Het belangrijkste is het doel waarvoor u uw kast wilt gebruiken. Wilt u uw kostbare wijn voor langere tijd bewaren en dus een aantal flessen op stabiele temperatuur wilt wegleggen? Of wilt u uw wijn op serveertemperatuur klaar hebben liggen voor consumptie. Soms is dit te combineren met een wijnkoelkast met dubbele zone. Hieronder de meest gangbare definities.

Wijnklimaatkast

Bent u meer op zoek naar een wijnkast waarin u uw wijnvoorraad kunt bewaren voor het dagelijkse gebruik? Dan is een wijnklimaatkast wat voor u! De voordelen van de wijnbewaarkasten gelden in grote lijnen ook voor deze kasten maar de wijn wordt dus bewaard op serveertemperatuur. Afhankelijk van uw wensen zijn hier wijnklimaatkasten met één of meerdere zones te krijgen zodat u hierin verschillende soorten kunt neerleggen. Ook in een wijnklimaatkast kunt u uw wijn natuurlijk enkele jaren bewaren (let wel, niet alle wijnen zijn hiervoor geschikt natuurlijk)

Wijnbewaarkast

Wijnbewaarkasten zijn kasten waarin u uw waardevolle wijnen voor langere tijd kan bewaren en laten rijpen. Typisch wordt de temperatuur op ongeveer 10-12 graden ingesteld en stabiel gehouden. Temperatuurschommelingen zijn uit den boze!

Wijnkoelkast

Een wijnkoelkast is bedoeld om wijnen voor relatief korte duur, op drinktemperatuur, in te bewaren. Vaak zien we dat dit soort kasten wat kleiner zijn en soms ook uitgevoerd met een ander type koeling (Peltier of thermo-elektrische koeling)

Bekijk onze top 5 wijnklimaatkasten